Uložiť
Porcie 4
Príprava
300 min.
Náročnosť
Cena

Trhané pomaly pečené bravčové plece na zemiakovej placke

Ingredience

1 kg
bravčového pleca
1 kg
bravčovej masti
20 g
soli
8 g
mletého čierneho korenia
6
stebiel tymiánu
600 g
žltej cibule
50 g
cesnaku
0,5 dl
oleja
1 kg
ošúpaných varených zemiakov
500 g
hladkej múky
1
vajce
10 g
soli
0,5 g
muškátového orechu
1 g
mletého čierneho korenia
50 g
syra parmezánového typu
250 g
majonézy
100 g
BBQ omáčky
1
hruška
1
uhorka
1
červená cibuľa
200 g
oštiepku

Postup

Mäso osolíme, okoreníme a potrieme olejom. Rozpálime si panvicu a opečieme prudko z každej strany. Vložíme do kastróla, zalejeme roztopenou bravčovou masťou, pridáme tymián, cibuľu nakrájanú na mesiačiky a cesnak. Konfitujeme cca 4 hodiny na 130 °C, až kým sa mäso svojvoľne nerozpadáva. Mäso nahrubo natrháme, masť precedíme cez sito a cesnak s cibuľou primiešame k mäsu.

Zemiaky poukladáme na plech na pečenie a zasypeme hrubou soľou. Pečieme na 180 °C, pokým zemiaky nie sú mäkké. Necháme vychladnúť a odležať minimálne 1 deň.

Upečené a očistené zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vajce, múku, nasekaný medvedí cesnak a ostatné suroviny. Vytvoríme hladké vláčne cesto. Z cesta urobíme cca 100-gramové guľôčky, pomúčime a vyvaľkáme placku. Placku opečieme na bravčovej masti.

Majonézu zmiešame s BBQ omáčkou. Všetko nakrájame na brunoise a zmiešame na salsu. Nastrúhame syr.

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

Dominika varí: Zemiakové placky s vegánskym lečom

Prejsť na recept