Uložiť
Porcie 2
Príprava
45 min.
Náročnosť
Cena

Zemiakové placky s vegánskym lečom

Ingredience

700 g
zemiakov
1
malá cuketa
soľ
3 - 4
strúčiky cesnaku
majoránka
150 g
hladkej špaldovej múky
bio repkový olej
1 ks
bieleho tofu
2
zelené papriky
1
paradajka
1
menšia cibuľa
1 ČL
kurkumy
1 ČL
čiernej soli
3 PL
vody
1 ČL
horčice
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
olej

Postup

Zemiaky a cuketu nastrúhame nahrubo alebo najemno - ako má kto rád.

Pretlačíme cesnak, pridáme korenie, múku a na oleji postupne tvarujeme lyžicou placky, a opekáme. Položíme na papierovú utierku, nech vsiakne prebytočný olej.

Na oleji speníme cibuľku, pridáme k nej na pásiky nakrájané papriky. Keď zmäknú, pridáme
paradajku a dusíme.

V miske si roztlačíme vidličkou tofu, pridáme soľ, kurkumu, horčicu, papriku a korenie. Pridáme na panvicu, pomiešame, podlejeme vodou a prikryjeme. Necháme 5 minút dusiť. Dochutíme a na záver dozdobíme petržlenovou vňaťkou.

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

Dušan varí: Trhané pomaly pečené bravčové plece na zemiakovej placke

Prejsť na recept