Uložiť
Porcie 4
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

VEGÁNSKE FRANCÚZSKE ZEMIAKY

Ingredience

5
zemiakov Zelovoc
1
cuketa
1
zeleninové tofu
1
ryžová smotana
horčica Tradičná kvalita
1
lahôdkové droždie
kyslé uhorky Coop Premium
slnečnicový olej Coop Premium
karí
kurkuma
soľ
čierne korenie Dobrá cena
drvená rasca Dobrá cena
vegánsky syr

Postup

Zemiaky si predvaríme v šupke. Zatiaľ si nakrájame cuketu a tofu a zmiešame smotanu horčicu a koreniny. Uvarené zemiaky si ošúpeme a nakrájame na plátky.

Dno pekáča môžeme, no nemusíme pomazať rastlinným maslom. Ukladáme zemiakové krúžky, posolíme, okoreníme, na to dáme tofu a cuketu, a tak opakujeme 3 poschodia, pričom končíme zemiakmi. Celé podlejeme smotanovou zálievkou, prikryjeme a dáme zapiecť na 30 minút.

Posypeme syrom a ešte na 10 minút necháme zapiecť bez pokrievky.

Servírujeme s kyslou uhorkou.

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

Dušan varí: ZEMIAKOVÁ ŽIVÁNSKA

Prejsť na recept