Uložiť
Porcie 2
Príprava
180 min.
Náročnosť
Cena

Vegánske rybie filé so zemiakovým šalátom

Ingredience

5 PL
nori vločiek
biele tofu
1 PL
jablčného octu
6 PL
sezamového oleja
6 PL
vody
soľ
10 PL
špaldovej múky
1 PL
sezamových semiačok
1 PL
pomletých ľanových semiačok zmiešaných
2 dcl
rastlinného mlieka
2 PL
lahôdkového droždia
kokosový olej bez vône
2 kg
zemiakov
1 pohár
zaváraných uhoriek
pohár zaváranín mrkvy a hrášku
cibuľa
300 – 400 g
rastlinnej majonézy
2 – 3 PL
octu
2 PL
cukru
čierne korenie

Postup

Ľanové semiačka necháme 10 minút odstáť v 3 PL vlažnej vody.
Zmiešame vločky s octom soľou a sezamovým olejom. Do toho namočíme tofu nakrájané na plátky na minimálne 2 hodiny (ideálne však cez noc), aby chytilo rybaciu arómu. Na cestíčku zmiešame múku, sezamové semiačka a ľanové semiačka s vodou, približne 5 – 6 PL mlieka a 2 PL lahôdkového droždia. Kúsky tofu obaľujeme v cestíčku.

Obalené kúsky vysmážame na rozpálenom oleji. Servírujeme ho s vianočným šalátom:
Zemiaky uvaríme v šupke. Po uvarení ich ošúpeme a nakrájame alebo pretlačíme cez mriežku na zemiaky. Mrkvu, hrášok a uhorky pridáme do misky k zemiakom. Na drobno nasekáme aj cibuľku, ocot, cukor a soľ.
Pridáme čierne korenie, soľ a vodu zo zaváraných uhoriek a na záver rastlinnú majonézu. Šalát je najlepšie robiť deň dopredu, aby sa chute lepšie spojili.

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

Dušan varí: TRESKA POŠÍROVANÁ V PREPÁLENOM MASLE

Prejsť na recept