Uložiť
Porcie 4
Príprava
180 min.
Náročnosť
Cena

TRESKA POŠÍROVANÁ V PREPÁLENOM MASLE

Ingredience

500 g
tresky - chrbát
500 g
masla
soľ
1 kg
zemiakov
25 g
smotany na šľahanie
4
vajcia
10 g
čerstvého týmiánu
100 g
čedaru
čierne korenie
100 g
oranžovej mrkvy
100 g
fialovej mrkvy
100 g
žltej mrkvy
100 g
bielej mrkvy
300 g
vody
200 g
kryštálového cukru
100 g
octu
10 ks
zeleného kardamónu
vajcia
olej
kôpor
hrubozrnná horčica
soľ

Postup

Treska:
Maslo prepustíme a precedíme cez gázu a sitko. Zohrejeme maslo na cca 80 °C a túto teplotu sa snažíme udržať. Vložíme do masla rybu a pošírujeme 8 minút. Potom opatrne vyberieme.

Gratinované zemiaky:
Zemiaky očistíme a nakrájame na tenké plátky ako čipsy. Zmiešame si smotanu, vajcia, lístky tymiánu, čedar, korenie a soľ. Poriadne premiešame so zemiakmi. Ukladáme na papier na pečenie položený na plechu. Pečieme 45 minút prikryté alobalom na cca 170 °C. Potom zemiaky odkryjeme a dopečieme, aby chytili zlatú farbu. Necháme dôkladne vychladnúť. Vychladené zemiaky vyklopíme z plechu a nakrájame. Zohrievame v trúbe na vysokej teplote.

Majonéza:
Všetky ingrediencie - okrem oleja - zmiešame. Ponorným mixérom mixujeme a prilievame olej.
Nakladaná mrkva:
Mrkvy očistíme a nakrájame na malé kocky. Uvaríme 3-2-1 nálev (3 - voda, 2 - cukor, 1 - ocot) plus kardamón. Mrkvu zalejeme horúcim nálevom a poriadne zatvoríme. Otočím hore dnom a zabalíme do utierky. Necháme v kľude vychladnúť.

Záver:
Vykrojený hranol zo zemiakov opečieme v trúbe, tresku uložíme na zemiaky, potrieme majonézou a opálime horákom. Navrch poukladáme nakladanú mrkvu. Dozdobíme kôprom.

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

Dominika varí: Vegánske rybie filé so zemiakovým šalátom

Prejsť na recept