VEGÁNSKE ZEMIAKOVÉ LOKŠE S MAKOVOU PLNKOU A LEKVÁROM
Ingredience
Postup
Najskôr si uvaríme zemiaky v šupke a necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme slivkový rozvar. Vykôstkujeme a nakrájame slivky. Na rozpálenej panvici zohrejeme maslo, pridáme slivky a miešame. Pridáme cukor, miešame, pridáme škoricu a klinčeky, podlejeme vodou a necháme mäknúť. Potom pridáme slivkový lekvár, tuzemskú liehovinu a opäť pomiešame. Privedieme k varu. Odstavíme a necháme vychladnúť. Vychladnuté zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno do veľkej misy. Pridáme maslo, postupne pridávame múku a soľ. Vypracujeme hutné cesto, z ktorého si po kúskoch berieme. Na pomúčenej doske si vyvaľkáme každý kúsok na tenké 2 mm lokše. Krátko ich opekáme na suchej panvici z každej strany, potom ich potrieme rozpustením maslom a prikryjeme utierkou, aby zostali mäkké. Hotové lokše naplníme slivkovým rozvarom, zrolujeme a posypeme makom a cukrom.
Sme radi, že vám môžeme prinášať netradičné recepty zo Slovenska ale aj z rôznych kútov sveta, plné chutí a inšpirácií. Ak hľadáte ďalšie jedinečné recepty na hlavné jedlá, alebo recepty na polievky, ktoré oslovia vaše chuťové poháriky, neváhajte a vyskúšajte aj náš recept na chai-latte. Skvelý zážitok zaručený!

Kategórie
Tagy
Vyskúšajte tiež
