VIANOČNÁ VEGÁNSKA „RYBKA“ SO ŠALÁTOM
Ingredience
Postup
Dáme si variť zemiaky v šupke a mrkvu uvaríme do mäkka. Zatiaľ si pripravíme majonézu: Červenú šošovicu si mierne rozvaríme. Po uvarení ju prepláchneme, necháme vychladnúť a rozmixujeme tyčovým mixérom spolu s olejom a jednou lyžicou citrónovej šťavy, horčice a 1/2 ČL soli. Mixujeme dohladka. Zemiaky necháme vychladnúť, potom ošúpeme a nakrájame alebo pretlačíme. Hrášok a na jemno nasekanú cibuľku, kyslé uhorky, mrkvu pridáme k zemiakom. Spolu s majonézou všetko premiešame. Na záver ho dochutíme soľou, korením prípadne šťavou z uhoriek. Zeler si očistíme a nakrájame na ľubovoľné tvary hrubé približne 1 centimeter. Plátky varíme v dobre osolenej vode 15 - 20 minút, až kým nie je veľmi mäkký. Zeler necháme vychladnúť a zatiaľ sa pripravíme na obaľovanie. Do jedného taniera pridáme múku, do druhého múku rozmiešanú s vodou a štipkou soli, v treťom tanieri si zmiešame kukuričnú strúhanku s nori vločkami. Plátky zeleru z oboch strán obaľujeme v múke, múke s vodou a následne v strúhanke. Vyprážame z oboch strán dozlatista.
Sme radi, že vám môžeme prinášať netradičné recepty zo Slovenska ale aj z rôznych kútov sveta, plné chutí a inšpirácií. Ak hľadáte ďalšie jedinečné recepty na hlavné jedlá, alebo recepty na polievky, ktoré oslovia vaše chuťové poháriky, neváhajte a vyskúšajte aj náš recept na losovový tatarák Skvelý zážitok zaručený!

Kategórie
Tagy
Vyskúšajte tiež
