Zemiakový prívarok s hovädzími mäsovými guľôčkami
Ingredience
1 kg
hovädzieho krku
100 g
bravčovej masti Dobrá cena
5 g
soli
3 g
mletého čierneho korenia Dobrá cena
2 g
sladkej mletej papriky
10 g
petržlenovej vňate
20 g
cesnaku ZELOVOC
800 g
uvarených ošúpaných zemiakov ZELOVOC
400 ml
mlieka Mamičkine dobroty
200 g
masla Tradičná kvalita
250 ml
smotany na šľahanie 33% Mamičkine dobroty
3 g
soli
4
vajcia Mamičkine dobroty
Postup
Mäso nakrájame na menšie kusy a pomelieme. Zmiešame so soľou, paprikou, korením a petržlenovou vňaťou. Vytvarujeme guľôčky. Pečieme na panvici na bravčovej masti.
Uvarené zemiaky pretlačíme a pridáme ostatné suroviny, prevaríme, naplníme sifónovú fľašu a vpustíme 2 sifónové bombičky.
Vajce vložíme do vrelej vody. Dozdobíme kôprom.