Uložiť
Porcie 4
Príprava
30 min.
Náročnosť
Cena

FISH & CHIPS

Ingredience

600 g
tresky (očistený filet)
250 g
tmavého piva
320g
hladkej múky
50 g
hladkej múky (na obalenie ryby)
1 ČL
mletej papriky
1 ČL
kurkumy
1 ČL
soli
1 ČL
sódy bikarbóny
750 g
oleja
220 g
sódy
1 kg
zemiakov
3 g
soli
750 g
oleja
90 g
šalotky
50 g
kyslých uhoriek
15 g
horčice
150 g
majonézy
korenie
šťava z uhoriek

Postup

Osušíme rybu a osolíme. V miske zmiešame múku, kurkumu, papriku, sódu bikarbónu a soľ, pridáme pivo a sódu. Vytvoríme cesto hustejšie od palacinkového. Tresku obalíme v múke a v cestíčku, vkladáme do oleja rozpáleného na 160 - 190°C. Vyprážame do tmavozlatej farby.

Zemiaky na strúhadle nakrájame na tenké plátky, poriadne premyjeme v studenej vode. Vypražíme v rozpálenom oleji.

Šalotku a uhorku nakrájame nadrobno, pridáme ostatné suroviny a vymiešame omáčku, ochutíme.

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

Dominika varí: FAZUĽOVÝ HUMMUS SO SUŠENÝMI RAJČINAMI A PITA CHLEBOM

Prejsť na recept