GASPACHO S PARADAJKOVOU SALSOU, CHLEBOVÝM CHIPSOM A ÚDENÝM OVČÍM SYROM
Ingredience
Polievka:
800 g
rajčín „býčie srdcia“
80 g
červenej papriky
80 g
uhorky ZELOVOC
100 g
stopkového zeleru
40 g
cibule ZELOVOC
2
cesnaky ZELOVOC
20 g
kryštálového cukru
biely vinný ocot
olivový olej Tradičná kvalita
200 ml
zeleninového vývaru
250 g
(starého) bieleho chleba
2 PL
worcestrovej omáčky
čierne mleté korenie Dobrá cena
soľ
Salsa a chlieb:
200 g
cherry paradajok ZELOVOC
10 g
bazalky
1
cesnak ZELOVOC
chlieb
údený ovčí syr
Postup
Paradajky zbavíme stopiek, uhorky a zeler očistíme. Všetky ingrediencie spojíme a rozmixujeme. Ochutnáme a dochutíme soľou, korením a worcestrom.
Salsa:
Chlieb nakrájame na tenké plátky a opečieme. Paradajky nakrájame na malé kocky. Cesnak nastrúhame a bazalku nakrájame na jemno. Všetko zmiešame a vychutíme. Poukladáme na chlieb. Posypeme v rukách rozdrveným ovčím syrom.