Uložiť
Porcie 4
Príprava
30 min.
Náročnosť
Cena

JAHODY V ČOKOLÁDE S KARAMELIZOVANÝMI ORECHMI

Ingredience

200 g
horkej čokolády Coop PREMIUM
200 g
bielej čokolády
100 g
masla Tradičná kvalita
100 g
lúpaných lieskovcov
500 g
mrazených malín
500 g
šľahačky Mamičkine dobroty
250 g
cukru
10
lístkov mäty
1 kg
jahôd
soľ
špajle
papier na pečenie / silikónová podložka

Postup

Jahody umyjeme a očistíme. Čokoládu roztopíme vo varnom kúpeli s maslom. Zvlášť horkú a zvlášť bielu. Bielu čokoládu rozpúšťame bez masla. Na panvici urobíme karamel a orechy vložíme do horúceho karamelu. Pridáme trošku šľahačky, vylejeme na papier na pečenie a necháme vychladnúť. Vychladené rozdrvíme. Jahody napicháme na špajle a máčame buď v horkej alebo v bielej čokoláde. Posypeme karamelizovanými orieškami. Zvyšnú čokoládu prelejeme do cukrárenských vrecúšok a niektoré jahody postriekame čokoládou. Na panvici urobíme karamel, pridáme mrazené ovocie, chvíľu varíme a vypneme. Vyšľaháme šľahačku, ktorou porciu dozdobíme.
obrázok postupu

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

DOMÁCA VEGÁNSKA BONBONIÉRA
avatar

Dominika varí: DOMÁCA VEGÁNSKA BONBONIÉRA

Prejsť na recept