Uložiť
Porcie 4
Príprava
120 min.
Náročnosť
Cena

TORTELLINI PLNENÉ ŠPENÁTOM A ÚDENOU ŠUNKOU

Ingredience

900 g
hladkej múky Dobrá cena
100 g
semolinovej múky
9
celých vajec Mamičkine dobroty
4
žĺtky
10 g
soli
100 ml
olivového oleja Tradičná kvalita
500 g
čerstvého špenátu
300 g
Pecorino Romano
200 g
prosciutto
2 strúčiky
cesnaku ZELOVOC
mak Tradičná kvalita
maslo Tradičná kvalita
strúhanka Dobrá cena

Postup

Cesto: Múku, vajcia, žĺtky, olej a soľ zmiešame dokopy a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do fólie a necháme v chladničke odpočívať 20 minút. Cesto rozvaľkáme na pláty hrubé cca 2,5 mm. Vykrojíme kolieska, okraje potrieme vodou. Do stredu dáme plnku a vytvarujeme tortellini. Plnka: Špenát očistíme a nakrájame. Na oleji zarestujeme cesnak. Špenát zbavíme vody. Odstavíme a necháme vychladnúť. Pridáme nakrájanú šunku a Pecorino Romano, soľ, korenie. Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Na panvici prepálime maslo. Pridáme mak a strúhanku. Nakoniec vložíme tortellini a prehrejeme. Podávame s Pecorino Romano.
obrázok postupu

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

CESTOVINY S PEČENOU ZELENINOU
avatar

Dominika varí: CESTOVINY S PEČENOU ZELENINOU

Prejsť na recept